x-dev.ro

Discutii despre devize pentru constructii
Acum este Joi 28 Mar, 2024 10:44 pm

Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: norme de deviz
MesajScris: Joi 18 Feb, 2010 8:58 am 
Neconectat

Membru din: Mie 17 Feb, 2010 2:15 pm
Mesaje: 1
Buna ziua !Sunt si eu o veche deviziera,acum incerc sa invat si acest pogram.Desigur,ca la orice inceput,exista dificultati.Deci pana sa pot scrie despre probleme legate de program,as vrea sa stiu si eu cum as putea intra in posesia normelor noi facute,si din cate inteleg de pe forum,publicate de d-l Popescu.Referitor la faptul ca normele noi aparute in anumite programe(ex.Windoc,in care am gasit cele mai multe actualizari)nu pot fi utlizate in alte programe-pai,ce te faci daca ele apar in caietele de sarcini ale unor licitatii,iar tu nu utilizezi Windoc?-esti obligat sa le preiei de acolo! Oricum o complectare si actualizare a normelor vechi(care sa fie unitare)ar fi necesara de f.mult timp. As vrea sa port discutii cu oricine legate de acest subiect,sau oricare altul privind devizele si programele de deviz.Multumesc!


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: norme de deviz
MesajScris: Sâm 06 Mar, 2010 3:29 am 
Neconectat
Site Admin

Membru din: Dum 29 Aug, 2004 3:52 am
Mesaje: 52
Buna ziua,

- Datele de contact ale d-lui Marius Popescu sunt publicate pe pagina d-lui de Internet: "Rodev, 100% devize" [http://www.rodev.ro]

- Referitor la unificarea normelor, ati sesizat foarte corect: programele de devize care isi actualizeaza baza de date pun probleme devizierilor care folosesc alte programe si este putin probabil sa asistam la unificarea normelor atat timp cat miza este acapararea unui segment de piata cat mai important si eliminarea concurentei.

Fragmentarea bazei de date a aparut imediat dupa 1990, cand au inceput sa apara documentatii cu norme de deviz proprii, astfel incat chiar si utilizatorii aceluiasi tip de program aveau probleme cand primeau documentatii cu norme noi.

Nu vad o rezolvare plauzibila la aceasta situatie:
- legal, normele 1982 sunt doar orientative, si e firesc sa fie asa, avand in vedere ca au aproape 30 de ani [!], iar normele noi sunt elaborate de diferite firme private care nu pot fie obligate sa-si faca publica baza de date.
- firmele [mici] care fac devize doar pentru lucrarile prestate pentru bugetari isi fac de regula propriile norme, deci nu depind de normele noi
- firmele care primesc de la proiectant documentatie realizata cu diferite programe de devize au intr-adevar problemele mentionate de dvs. pe care, din cate cunosc, le rezolva in diferite moduri:
-- adapteaza norme existente, modificand denumirea si partial, reteta
-- genereaza norme proprii "ghicind" reteta normelor noi sau solicitand listingul retetei
-- cumpara programul din care provin normele noi

Acum c-ca 8 ani am incercat sa rezolv aceasta problema prin antrenarea utilizatorilor la elaborarea si schimbul intre ei de norme de deviz. Din pacate, cu exceptia d-lui Popescu, nimeni nu s-a oferit, gratuit sau contra cost, sa participe la aceasta actiune.

Mai puteti gasi unele idei despre acest subiect pe pagina http://x-dev.ro/misc/nor_1981.htm


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
POWERED_BY
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.033s | 13 Queries | GZIP : Off ]